Mad og talk: Maritime nyttehaver 10 JanuarJan 2023 18:00
Mad og talk: Maritime nyttehaver

Hvad har tang, muslinger og østers tilfælles? Hvad laver en havbonde og hvad er en maritim nyttehave egentlig?

 

Det og mange andre spørgsmål får du svar på, når Havhøst besøger Absalon for at gøre os alle sammen klogere på regenerativ havdyrkning, havets muligheder og begrænsninger og ikke mindst fremtidens blå fødevareproduktion.

 

Havhøst er en NGO, der arbejder for at fremme regenerativ havdyrkning gennem borgerdrevne foreninger og bidrage til den blå-grønne omstilling.

 

Vi skal spise aftensmad med fire forskellige tang i og høre om afgrøder fra havet. Efter fællesspisningen vil Havhøst fortælle os om, hvordan man dyrker tang, muslinger og østers og hvilke positive effekter, det har på havet. Vidste du fx at en musling kan rense 6 liter vand i timen?

 

Efter talken quizzer vi om de danske kyster, havsange og livet under overfladen!

 

MENU

Chips af blæretang .

Misosuppe med søl (tang), tofu & forårsløg.

Tangfoccacia & smør med sukkertang & søsalat.

 

 

En stor tak til vores sponsorer, som man kan vinde præmier fra i quizzen:

GrejFreak
Madvognen
Dansk Tang
Naturcenter Amager Strand
Stromma Danmark
Tante T

 

_________________________________________________________________________________________

PRAKTISK INFO

 

Programmet:
17.00 Dørene åbner
18.00 Velkomst og kort oplæg om dagens menu
18.10 Fællesspisning
19.15 Talk & Quiz
21.00- 24.00 Bliv siddende og hyg i Absalon

 

- Vi quizzer i hold af 3-6 personer.
- Kom gerne i god tid. Jeres bord er klar fra kl. 17, og er I ikke ankommet kl. 17:45, forbeholder vi os retten til at sælge jeres pladser videre.
- Køb jeres billetter samlet eller i samme navn, hvis I vil sidde sammen.