Søg
Close this search box.

Folkehuset Absalon

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.
tirsdag 16 apr 2024

KERAMIK FORLØB og ITALIENSK FOR BEGYNDERE

19:00 - 22:00 Børnehaven 3. sal 1100 kr.

På dette 5 ugers keramikkursus laver vi noget lidt anderledes: at lære lidt italiensk mens du laver keramik.

Du vil lære teknik, udforske materialer og få lavet sjove, smukke, funktionelle, kunstneriske objekter, som du kan tage med hjem, efter de er blevet brændt og glaseret.

Undervejs vil du modellere en kande og en vase med teknikker som pinching, pølseteknik og pladeteknik. Du vil også have tid til at arbejde på dit eget projekt. Når du er færdig med at formgive kan du dekorere med begitning og glasur efter eget farvevalg. 

Der vil være en afslappet tilgang til at lære lidt italiensk, som en smagsprøve på, hvad det italienske sprog har at tilbyde.

 


UNDERVISER

Ciao, mi chiamo Davide! 

Jeg er en italiensk kunstner, der har boet og arbejdet i Danmark i de sidste 6 år. Jeg kom til København for at studere keramik og den håndværksbaserede praksis på Det Kongelige Danske Akademis Designskole og er blevet her lige siden.

I løbet af dette kursus vil jeg dele noget af min viden om keramik med dig med et italiensk twist.

Ciao ciao, a presto.


PROGRAM

UGE 1: Pølseteknik 

Benvenuti! Den første gang vi mødes vil du blive introduceret for “Il Colombino” (pølseteknik) og “A Mano libera” (pinching teknik), mens du vil lære nogle ord og korte hverdags sætninger på italiensk (Buongiorno, Buonasera osv.) 

UGE 2: Pladeteknik, Bentornati!

Når vi mødes anden gang vil vi gennemgå “Tecnica a lastre” (pladeteknik), mens vi udvider vores italienske ordforråd, som du kan bruge derhjemme og på caféer.

UGE 3: Dekoration, Decorazioni!

Vi dekorerer vores ting med “Ingobbio” (begitning) i mange farver, mens vi lærer ordene farver og tal på italiensk.

UGE 4: FRI LEG

Tid til fordybelse og videre arbejde med teknikkerne. Du vil lære, hvordan du introducerer dig selv på italiensk og forskellige emner, du er interesseret i.

UGE 5: GLASERING SMALTI!

Vi prøver kræfter med at give farve til vores lerkreationer med glasur og bruger de ord og sætninger vi har lært. Arrivederci!

 


PRAKTISK INFO 

Prisen er 1100 kr. 

Prisen er inklusiv undervisning, 3 kg ler (med mulighed for at tilkøbe mere ler), glasur og brændinger.

Forløbet strækker sig over 5 tirsdage og varer 3 timer pr. gang. Alle kan være med, uanset keramik-erfaring. Undervisningen vil foregå på engelsk.    

Keramikværkstedet ligger på 3. sal i Folkehuset Absalon. Der er ikke elevator. Kom i tøj, der kan tåle at blive snavset.

Vores keramiker guider og giver gode råd, men vi kan ikke garantere, at alle lerkreationer klarer turen i ovnen.

OBS: Husk at tjekke datoerne grundigt, før du køber billet! Billetter kan ikke refunderes eller byttes til en anden dato.

Vi har også et 6-ugers Keramik Forløb for Letøvede, som du kan finde her: https://absaloncph.dk/event/6-ugers-keramikforloeb-for-oevede

Har du spørgsmål, så skriv til os på info@absaloncph.dk 

Vi glæder os til at se dig!