Familiekoncert 08 OktoberOkt 2022 11:00
Familiekoncert

Velkommen til familiekoncert om to vigtige mennesker fra musikhistorien, nemlig Danmarks mest berømte komponist og verdens mest berømte komponist: Carl Nielsen og Wolfgang Amadeus Mozart.

 

De er begge døde nu, og de levede ikke samtidig. Mozart levede før Nielsen, og Nielsen syntes, at Mozarts musik var så god, at han prøvede at skrive lidt ligesom ham, da han skulle skrive sin berømte Blæserkvintet, som var musikstykke nummer 43, Nielsen skrev. Det er i år præcis 100 år siden, at han skrev stykke nr. 43, og ved denne koncert vil vi spole tiden tilbage til dengang, jeres bedsteforældres bedsteforældre var unge, og fortælle jer om, hvem ham Carl Nielsen egentlig var for en fyr, og om det f.eks. var nemt eller svært for ham at skrive et så godt stykke musik som 100-års fødselaren Blæserkvintet opus 43. Vi vil ikke afsløre for meget, men det kan godt være, at musikerne endda kommer lidt op at skændes undervejs.

 

Musikalsk program

 

Uddrag fra følgende værker:

 

- W. A. Mozart: Sinfonia Concertante i Es-dur for obo, klarinet, fagot, horn og orkester KV. 297b

 

- Carl Nielsen: Blæserkvintet opus 43

 

- Carl Nielsen: Lille Suite for strygere opus 1

 

- Carl Nielsen: Fem klaverstykker opus 3, arrangeret for blæserkvintet af Stefan Diaconu

 

Medvirkende

 

  • Blæserkvintetten V Coloris

 

  • Strygeorkestret DUEN samt dirigent Morten Ryelund

 

  • Vært Christine Skou

 

Koncerten er en del af festivalen Once Upon... Infinity, som V Coloris afhoder i København i dagene 7.-9. oktober i anledning af 100-året for Carl Nielsens Blæserkvintet opus 43. Festivalens hjemmesideFacebook og Instagram

 

Praktisk

Det er gratis at deltage i dette event.