Søg
Close this search box.

Folkehuset Absalon

Søg
Close this search box.
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.
søndag 17 mar 2024

CPH:DOX x Absalon: Film og Debat

20:00 - 22:00 Salen 100 kr.

Sammen med dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX inviterer vi indenfor til en aften med film og debat om ‘den brune ballerina’ og problemet med lyserøde strømpebukser og tåspidssko i laksefarvet silke. Den klassiske scenekunst er fyldt med traditioner, men findes der overhovedet en plads til den klassiske dans i vores moderne verden? Kan traditionerne og historien følge med tiden? Eller er det tid til et sceneskift? Sammen med Solodanser ved Den Kongelige Ballet, Ryan Tomash, professionel danser og koreograf, Patricia Tjørnelund, og projektleder og medstifter af Another Life Community, Sofie Westh, retter vi blikket mod kropsidealerne og undersøger kroppen som våben i kampen for repræsentation i scenekunsten.

Efter paneldebatten viser vi ‘Swan Song’ i Absalons store sal. Samtalen modereres af Aram Ostadian-Binai, stifter og CEO af ‘The Soulfuls’ samt kreativ DEI konsulent. Præsenteres i samarbejde med Another Life Community og The Soulfuls. 

Om filmen:

En kærlighedssonate til ballet og ‘Svanesøen’ med alt, hvad det indebærer af hård træning, lavt selvværd, drømme, racisme, forløsning og forstokkede traditioner, der (måske) er i gang med at blive lavet om.

Læs mere om filmen HER 

Aftenens program:

Kl. 19.30: Dørene åbner
Kl. 20.00: Paneldebat (på engelsk)
Kl. 20.30: Film
Kl. 22.10: Absalon er åben
Kl. 24: Tak for i aften

Praktisk info:

Pris 100 kr.
Obs. Paneldebatten foregår på engelsk