Folkehuset Absalon

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.
onsdag 25 okt 2023

ABSALON BOOK CLUB

20:00 - 21:30

THIS EVENT IS IN DANISH
Velkommen til bogklub i Absalon!

 

Vi mødes 4 gange over efteråret og vinteren og taler om en bog vi har læst på forhånd. I bogklubben kan vi dele læseglæde, drikke te, diskutere litteratur og tale med hinanden om vores læseoplevelser.

 

Det overordnede tema for bogklubben er: Nye stemmer i nordisk litteratur, og hvad de siger om vores samtid. Vi skal læse romaner og digtsamlinger og lære tidens nye litterære stemmer lidt bedre at kende. Historierne vil rumme mange temaer, tidsrum og menneskeskæbner. Psykiatri, kapitalisme, kærlighed, klima… Hvad er det at være menneske i 2023? Måske kan vi finde bud på svar og få en dybere forståelse af den store, forvirrende, moderne verden gennem en collage af forskellige historier skrevet i den.

 

Du behøver ikke have en kandidat i litteratur eller at have læst Dostojévskij’s samlede værker for at være med. Så længe du har lyst til at læse og har lyst til interessante samtaler med andre. Vi læser bøgerne på dansk, og vi læser kun skønlitterære værker.

 

Første gang vi mødes, har vi på forhånd læst bogen “Hjertet er en fold med heste af Anna Reider & Sidsel Ana Welden.
Saxo beskriver bogen således: ”’Hjertet er en fold med heste” er en samling af tekster skrevet af mennesker med tilknytning til psykiatrien som enten patient, læge eller pårørende og giver samlet et mangfoldigt indblik i den sårbarhed, omsorg, modstand og udvikling, der er en del af hverdagen, når mennesker med psykiske lidelser kommer under behandling.”
Næste bog vælger vi sammen til sidst ved hvert møde.


Om vores vært

Liva Elkjær er uddannet på Långholmens Forfatterskole og har gået på skrivelinjen på Testrup Højskole. Hun skriver prosa og lyrik, og har en særlig interesse for tekst-respons og den litterære samtale.

 

PRAKTISK INFO

Vi mødes fire onsdage d. 30. august, 25. oktober, 22. november og 20. december fra kl. 20-21:30. Vi sidder i Tårnværelset på 3.sal i Absalon.

Den første gang vi mødes (d.30 august), skal alle have læst Hjertet er en fold med heste af Anna Reider & Sidsel Ana Welden. Lån den af en en ven eller på biblioteket.

 

Det koster 400 kr. at være med. Prisen inkluderer kaffe og te.

Køb billet her på siden. Billetter kan ikke refunderes eller byttes til en anden dato.