Folkehuset Absalon

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.
onsdag 24 jan 2024

A NIGHT ABOUT THE HOUSING MARKET

19:00 - 22:00

THIS EVENT IS IN DANISH

Denne aften vil vi dykke ned i boligmarkedet og prøve at forstå det bedre.

 

Kom med i boligmarkedets maskinrum med Foreningen Gode Penge og lær om alle sygdommene og hvorfor de ikke bliver helbredt.

 

Det er velkendt, at unge i dag har markant lavere chance for at komme ind på boligmarkedet end deres forældre, og mange taler sågar om et decideret generationssvigt.

 

Forældrekøb eller formue er ofte de unges eneste adgangsbillet, og størstedelen ender i stedet med tårnhøje gældsudgifter – hvis de da godkendes til et boliglån i banken – eller en tårnhøj husleje. Denne skævvridning af boligmarkedet kan for mange unge betyde, at en stadig større del af deres indkomst går til boligudgifter – eller at de slet ikke har mulighed for at bo i storbyerne. Faktisk er Danmark det land i verden hvor den højeste andel af indkomsten går til boligudgifter.

 

Hvordan kan vi skabe et mere retfærdigt boligmarked, der ikke automatisk ekskluderer unge? Hvilken rolle spiller bankerne? Og hvad skal der til for at ændre det?

 

Alt dette og meget mere, vil vi blive klogere på denne aften med Foreningen Gode Penge.

 

Vi glæder os til at se jer!

 

 

Aftenens vært

Vores vært for aftenen er foreningen Gode Penge. Gode Penge arbejder for at skabe debat og oplysning om det danske pengesystem. Vi ønsker at demokratisere pengesystemet, så det fungerer for samfundet som helhed. Du kan læse mere om dem HER

 

 

PRAKTISK INFO

 

Vi mødes i Tårnværelset på 3. sal. Du kommer derop via trappen ved indgangen. Der er ingen elevator. Det koster 100 kr. at være med og du kan købe din billet her på siden.

 

Billetten kan ikke refunderes eller byttes til en anden dato.