Folkehuset Absalon

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.
Event Series Event Series: FARV MED PLANTER
mandag 22 jul 2024

FARV MED PLANTER – SOMMERSKOLE

10:00 - 13:00 Tårnværelset 3. sal 600 kr.

Vidste du, hvilke farvningsmuligheder der gemmer sig i dine grøntsagsrester i køleskabet? Er du nysgerrig efter at lære, hvilke planter der giver hvilke farver, og hvor du kan finde dem? Deltag i vores plantefarvningsforløb denne sommer i Absalon!

I løbet af tre farverige dage vil vi eksperimentere med forskellige planter, grøntsager og materialer for at opdage, hvilke farver vi kan frembringe, og hvordan processen foregår.

Vi eksperimenterer med alt fra at farve med løgskaller til mere avancerede teknikker som indigo. Vi starter fra bunden og gennemgår forbehandling af materialer, farvningsprocessen og efterbehandling.

Derudover vil vi teste forskellige naturmaterialer og bruge tilsætningsmaterialer som jern for at skabe unikke farvekombinationer.
Det bedste? Du behøver ingen tidligere erfaring for at deltage – kun nysgerrighed og lysten til at skabe!

Medbring noget gammelt tøj eller et stykke stof, der trænger til at blive piftet op og så sørger vi for viden og de resterende materialer.

 

PRAKTISK INFO

Vi sidder i Tårnværelset på 3. sal. Tag trappen op fra indgangen. Der er ingen elevator. 

Det koster 600 kr. at være med.

Vi har alle de nødvendige materialer, men du medbringer selv det, du ønsker at farve. Materialet skal helst være lavet af bomuld, være rent, og maksimalt veje 100 gram.

Hvis du medbringer et stykke stof, skal det helst have syede kanter, ellers kan det trevle op.

Tag tøj på, som gerne må blive beskidt eller få lidt farve på sig.

Der er aldrig et garanteret farveresultat, når det kommer til plantefarvning – hvilket også gør det endnu mere spændende! 

Billetten kan købes her nedenfor, og købte billetter kan ikke refunderes eller ombyttes til en anden dato.