Denne aften skal vi spise pasta og høre historier fra Italien, som knytter sig til aftenens retter. Anledningen er udgivelsen af bogen Pastaens Italien af italienskender Thomas Harder og kok David Fischer.
Vi starter aftenen med en talk, hvor Thomas fortæller med udgangspunkt i bogen og aftenens udvalgte retter. Bagefter spiser vi sammen maden, som David laver i Absalons køkken.
PRAKTISK INFO
Pris: 100 kr.
Dørene åbner kl. 17.00
Senest ankomst kl. 17.45
Vi starter kl. 18.00
Alle retter er vegetariske
OM BOGEN
I Pastaens Italien tager Thomas Harder og David Fischer læseren med på en gastronomisk rejse fra Dolomitterne i nord til de solbeskinnede kyster i syd.
Pastaens Italien er en kogebog med illustrerede opskrifter og kulturhistoriske tekster, der udforsker landets pastatradition. Harder og Fischer forklarer nogle af de besynderlige navne, som mange opskrifter er udstyret med og forsøger at spore oprindelsen af de kendte retter. De giver også gode råd og udtaler deres uforgribelige meninger om, hvordan man bør tilberede og spise pasta.
Opdag hemmelighederne bag en god pastadej, perfekt al dente-kogning, lær de autentiske saucer at kende og udforsk variationerne af de mange pastaformer, der har beriget italienske middagsborde i århundreder.
Buon appetito.
OM FORFATTERNE
Thomas Harder har siden 1989 skrevet om Italien og udgivet flere bøger om landet. Harder bl.a. modtaget Dansk Oversætterforbunds ærespris 1989, Det Danske Gastronomiske Akademis hædersdiplom og Einar Hansens Forskningsfonds Kulturpris.
David Fischer er udlært kok fra Le Saint Jaques. Han har siden 2007 drevet den italiensk inspirerede restaurant ‘Hos Fischer’ på Østerbro i København.