Calendar

Mar
24
Fri
DANS WEEKENDEN IGANG
Mar 24 @ 17:00 – 18:00
DANS WEEKENDEN IGANG

Dans weekenden i gang hver fredag kl. 17-18 i Absalon

Kom og ryst ugen af dig til lækker musik og alle dine egne glade moves, når vi danser weekenden i gang på forskellige måder hver uge. Det kan være vi GROOV’er, det kan være GAGA, og det kan være forskellig slags fri dans, som vi guider så alle kan være med. Det blir en fest 🙂

Tjek vores event ud på https://www.facebook.com/bevaegelseiabsalon/?fref=ts og se hvad dagens dans er.

Pris: 50 kr.
Lokale: ‘Klubben’ på 1. sal

Kom i god tid. og betal nede i baren inden du går op. Der er max plads til 20 personer.
Skal du spise med til fællesspising, køber du også lige din billet til det inden du går op. Så du er sikker på at have en plads.

Vi glæder os SÅ meget til at danse med jer.
Kærlige hilsen Torild, Siri, Rikke, Lisa og Absalon

FRIDAY NIGHT DELIGHT + FREDAGS-FÆLLESSPISNING
Mar 24 @ 18:00 – 23:55
FRIDAY NIGHT DELIGHT + FREDAGS-FÆLLESSPISNING

♥ !!!! Thank god It’s Friday !!!! ♥


Friday Night Delight starter weekenden for dig og dine venner på ægte fredags-manér. KAPOOOW! (for du trænger til det!)
Det er fredagsstemning der ud af: middag, forfest, efterfest, hyggeaften, snaldret aften, pinlig aften, sjov aften, date aften og hvad der ellers måtte være af gode fredagsting i en og samme pakke!


Vi inviterer dj’s indenfor, så du kan starte din weekend med mad, god musik og masser af drinks.
Der er fuld menu med lækker mad og dessert, og som noget nyt kan du booke billetter til hele herligheden på forhånd.


Det koster 100,- for mad+dessert og vi spiser sammen kl. 18.00

Køb jeres billetter her


TGIF
Absalon ♥

 

____________________

 

PRAKTISK INFO:
– Der er ikke faste pladser, så kom i god tid hvis I vil sidde sammen.
– Børn under 3 år er gratis, over 3 år betaler det samme som alle os andre.
– Gratis entre efter fællesmiddagen.

Mar
25
Sat
CPH:DOX | MOTOR MILLE PÅ CIRKUSTUR
Mar 25 @ 10:30 – 11:30
CPH:DOX | MOTOR MILLE PÅ CIRKUSTUR @ Absalon, Salen

Cirkus, cirkus, cirkus! Motor Mille drømmer om at være med i cirkus og om at lære nogle af de imponerende og nervepirrende numre, de dygtige cirkusartister optræder med i Danmarks mange cirkusser. I serien ‘Motor Mille på cirkustur’ drager Motor Mille ud til landets cirkusartister for at lære nogle af de farlige og udfordrende cirkusnumre, som skal vises i dagens forestilling. Og det er ikke altid helt let.

 

Serien er produceret for Ramasjang, men to afsnit får eksklusiv forpremiere under CPH:DOX for Børn og Unge, nemlig afsnittet hvor Motor Mille lærer at stable stole og holde balancen, og afsnittet hvor hun lærer at svinge sig i en trapez helt oppe under teltdugen!

 

Efter visningen kommer Ramasjang-redaktør, Pelle Møller, og fortæller om, hvordan det er at lave en tv-serie som denne.


_______________
Praktisk

 

Billetter —> Køb dine billetter her

 

Alder: 3-8 år + voksne

 

CPH:DOX afholder arrangementet i samarbejde med Absalon.

FAMILIE GROOVE
Mar 25 @ 11:30 – 12:30
FAMILIE GROOVE

Get Groovy sammen med mor og far. Kom og dans hver lørdag i Absalon kl. 11.30-12.30

Velkommen til Familie GROOVE – en nem, legende og sjov dansetime, hvor børn og voksne danser sammen. GROOVE er et frikvarter på dansegulvet, der kun handler om at nyde musikken, bevægelserne og samværet. Det bedste ved Familie GROOVE er at man ikke kan gøre det forkert. Vi danser alle sammen det samme, men på vores egen måde. Alle kan være med.
I kommer til at danse til alt fra hip hop til jazz, lege med forskellige figurer fra zombier til astronauter. Familie GROOVE er god dansemotion, men også træning i kreativitet, personlighed og fællesskab.

Børnene kan være ml. 4 – ca. 12 år og tager mor, far bedsteforældre eller en anden voksen med. Garanti for grin og sved på panden for både børn og voksne. Medbring vandflaske + tøj til bevægelse. Vi danser på bare fødder.

Heidi Vesterberg leder dansegulvet med fast hånd, humor og danseglæde. Det bliver en time med fuld knald på og masser af plads til grin.

Pris: 50 kr. pr næse -stor som lille.
Lokale: ‘Klubben’ på 1. sal

Kom i god tid så I kan nå at købe billet i baren inden i går op. I Kan betale fra gang til gang eller købe et 10-turs klippekort til 500 kr. Det kan hele familien bruge til alle Absalons andre bevægelses hold også, og I slipper for kaffe latte køen.

Vi glæder os til at danse med jer
Kærlig hilsen Heidi og Absalon

CPH:DOX | BØRNENE PÅ SILKEVEJEN
Mar 25 @ 12:00 – 13:00
CPH:DOX | BØRNENE PÅ SILKEVEJEN @ Absalon, Salen

Børnene på Silkevejen er en serie af 5 korte dokumentarfilm fra 5 lande og med 5 vidt forskellige fortællinger. Alle har det tilfælles, at de foregår i lande, der krydses af den 8.000 kilometer lange strækning mellem den østlige og vestlige ende af det eurasiske kontinent – bedre kendt som Silkevejen. Rejs med til lande som Nepal, Indien og Kazakhstan og mød børn som Danyar fra Kirgisistan, der rider på vilde heste og Erdenchimeg fra Mongoliet, der træner til at blive professionel akrobat.

 

Under visningen kan man for 50 kr. få serveret et særligt tilberedt måltid, som er karakteristisk for landene langs Silkevejen.

 

________________

Praktisk

 

Billetter —> Find dine billetter her

 

Alder: 8-12 år + voksne

 

CPH:DOX afholder arrangementet i samarbejde med Absalon.

 

 

 

 

AHA! MAL MED DATA
Mar 25 @ 13:00 – 17:00
AHA! MAL MED DATA

Introduktion til kreativ kodning på nettet. Lær hvordan man skaber interaktive eksperimenterende websider, med fokus på interaktivt databaseret grafik. Vi skifter fra Processing til javascript-versionen P5.js, så alle vores eksperimenter virker direkte i en webbrowser, og dermed kan lægges på nettet. Vi vil også inddrage data fra eksterne kilder, så vores værker eksempelvis kan reagere på:
Vejr-data: vindretning, temperatur, nedbør etc
Offentligt data fra Københavns Kommune om offentlige toiletter, trafikforhold etc
Aktiekurser

Fokus ligger på det kreative og det visuelle – ikke på det at kode som et mål i sig selv. Vi er ikke interesseret i at skrive perfekt kode, men derimod i, hvordan vi gennem kode kan bruge datasæt til at skabe interaktive datavisualiseringer og andre flotte, sjove eller tankevækkende værker. Vi går eksplorativt til værks, og der er ingen rigtige eller forkerte løsninger.

PROGRAM
▼Introduktion til konkret og abstrakt data visualisering. Hvad er interessante eksempler på kunstneriske datavisualiseringer, og hvordan spiller forskellige datakilder og teknikker til visualiseringer sammen?
▼Introduktion til p5.js og kodning til web. Hvad er forskellene og lighederne på p5.js og Processing?
▼Introduktion til datakilder: Hvilke datasæt er tilgængelige, og hvordan tilgår vi de enkelte elementer?
▼Fælles kodning: Vi gennemgår en række eksempler på anvendelige teknikker inden for data-visualiseringer med p5.js, fra konkrete visualiseringer til mere abstrakte data-malerier. Dermed har alle et fleksibel og fungerende udgangspunkt, de kan arbejde ud fra.
▼Selvstændigt arbejde med hjælp og feedback fra undervisere.
▼Opsamling og mini-fernisering.

FORUDSÆTNINGER
For at deltage i dette kursus forudsættes det, at den tilmeldte har en basal forståelse for programmering, og har en god idé om, hvad variable, loops og if-statements går ud på. Denne viden kan komme fra et indledende kursus i programmering på gymnasiet/universitetet, eller ved at have deltaget i et af Absalons indledende kurser med titlen “Mal med kodning”. Det er også muligt selv at opnå disse færdigheder ved at læse i bogen Getting Started With Processing, læse tutorials på Processings hjemmeside , se et par af Daniel Shiffmans videoer om Processing, lære gennem Fun Programming eller på anden vis.

PRAKTISK
Medbring bærbar computer (Windows, Mac eller Linux). Installer p5js editor, eller hvis erfaring med anden editor (fx Sublime, Brackets eller lignende).

Workshoppen er 4 timer lang og koster 150 kroner. Billet købes her. Vi mødes i Tårnværelset på 3. sal i Absalon.

Hvis du har lyst til at gå på opdagelse inden workshoppen, kan du se eksempler på mindre værker skabt i Processing og p5.js på https://www.openprocessing.org/

UNDERVISERE
Andreas Refsgaard er interaktionsdesigner og kreativ programmør fra København. Cand.it fra ITU i 2014 og interaktionsdesigner fra CIID i 2015. Har udstillet interaktive installationer til bl.a. Trailerpark Festival (DK), New York Design Week (US), Ars Electronica (AU) og Playful Arts Festival (NL).

Lasse Korsgaard er interaktionsdesigner og kreativ programmør fra Aarhus. Uddannet fra Hyper Island 2010 og senest interaktionsdesigner fra CIID i 2013. Lasse har de sidste 8 år arbejdet som med kreativ programming for amerikanske, tyske og danske bureauer, og udstillet værker i England og USA.

Tilsammen har Lasse og Andreas det kreative studio Stoj.io

Du kan følge dem på Facebook, Instagram og Twitter.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Mal med data er en del af AHA! i Absalon.

AHA! er en platform for nysgerrighed, forundring, kreativitet og eksperimentering. AHA! er den udefinerbare størrelse, som er svær at blive klog på, men samtidig gør dig klogere. AHA! kan udvide, udfordre eller berige dit perspektiv på verden. Du kan opleve AHA! gennem workshops og hold i Absalon.

FÆLLESSPISNING
Mar 25 @ 18:00 – 18:01
FÆLLESSPISNING

Hver eneste aften 7 dage om ugen lægger Absalon hus til fællesspisning, som altid koster 50 kr. pr person (børn til og med 5 år spiser gratis). Maden serveres ved bordene kl. 18.00, hvor man så kan snakke med sin sidemand og dele de mad-fyldte fade. Det betyder, at du måske skal bede din sidemand om at række dig brødet og også selv holde øje med, om alle ved bordet har fået det, de kunne tænke sig.

 

Vi serverer i øvrigt suppe hver dag omkring frokosttid. Derudover har vi en husbager som bager friskt brød og en lille kage hver evig eneste dag. Friskbagt brød er også en fast del af barens specialiteter.

 

Se aftenens menu.

 

Velbekomme!

 

 

OPLEV ROSKILDE FESTIVAL I VIRTUAL REALITY
Mar 25 @ 20:30 – Mar 26 @ 3:00
OPLEV ROSKILDE FESTIVAL I VIRTUAL REALITY

Kom og oplev Nordeuropas største musikfestival i Nordeuropas mindste biograf, når Roskilde Festival, Tuborg Musik og Absalon inviterer til en helt speciel Roskilde-aften for dig og dine venner.

 

Oplev Roskilde Festival i virtual reality, når du træder ind i et af de små iglotelte, som hvert år skaber en kæmpestor midlertidig by i Roskilde. I Absalon vil teltene og udsmykningen skabe en miniudgave af festivalbyen og sende dine tanker tilbage på Roskilde Festival. Inde i teltene kan du opleve en helt unik 10 minutters virtual reality dokumentar om livet på Roskilde Festival, lige fra spontane morgenfester på teltpladsen til intime snakke ud på de sene aftentimer.

 

Når dokumentaren er færdig, kan du feste videre når DJ Simon Dokkedal fra Den Sorte Skole fyrer op for sprøde toner og Tuborg for kolde øl.

 

Tag dine venner med til en aften, som får dig til at længes endnu mere efter sommer, kolde øl og festival. Vi ses i Absalon til en unik Roskilde Festival-aften.


__________________

Praktisk:

 

Der vil naturligvis være kolde Tuborg i baren (20 kr. pr. stk.)

 

DJ: Simon Dokkedal (Den Sorte Skole)

 

Og det bedste er, at der er gratis adgang!

 

Absalon holder åbent til kl. 02.00, så der er rig mulighed for at blive hængende og tage forskud på sommerens glæder og feste med dine venner.
__________________


CPH:DOX:

 

Dokumentarfilmen får premiere på CPH:DOX i deres nyudviklede Virtual Reality-biograf. Her er, hvad CPH:DOX skriver om filmen:

 

Denne film inviterer dig helt ind i festivalens dunkende hjerte. Vi er med backstage og på scenen når det danske multitalent Bisse giver koncert. Til spontanfest på teltpladsen midt i det kongende dansegulv og helt ind i teltet hvor et ungt par ligger i Enhjørningekostumer og kysser. Det er som at være der selv bortset fra lugten. Filmen er blevet til i et samarbejde mellem nogle af Danmarks mest talentfulde dokumentarinstruktører der er gået sammen om at eksperimentere med VR-formatets muligheder.”

 

ADVARSEL: Filmens vilde klippestil og kameraføring kan medføre kraftigt ubehag såsom svimmelhed og kvalme.


Created by: Frank Piasecki Poulsen, Camilla Nielsson, Andreas Koefoed, Daniel Dencik, Lars Borking, Mikkel Keldorf, Jonas Winther Kvist, Morthe Højbjerg, Simon Lajboschitz. Music: Hello Psykaleppo, Bisse.

 

Danmark / 2017 / 10 min.”

 

https://cphdox.dk/mere-end- film/interactive-vrcinema/

 

Virtual Reality produktionshuset Khora leverer Virtual Reality briller, så du får den helt rigtige oplevelse, når du skal en tur på Roskilde Festival i Absalon!

Mar
26
Sun
FUNCTIONAL MOVEMENT
Mar 26 @ 9:00 – 10:00
FUNCTIONAL MOVEMENT

Functional Movement træning i Absalon hver søndag kl. 9.00-10.00 fra 19. marts.

Vi tager udgangspunkt i elementær styrketræning. Vi bygger timen op omkring funktionel træning, som består af træning, din krop er designet til. Hovedsagligt uden brug af remedier. Vi vil udfordre med kravl, squat, kropsvægtsøvelser, øvelser med makker, samt mobilitet.
Vi tilbyder en spændende, udforskende, lærerig og ikke mindst legende/sjov tilgang til det at træne funktionelt og styrke kroppen.

Timen er for alle, vi laver øvelser som kan ned- og opgraderes i forhold til niveau og individuelle dagsform. Vi vil komme igennem forskellige temaer bla: Kravl dig stærk, Stærk core, Arme, der kan bære dig, Mobilitet, Bevægelsesrig ryg, Stærkt fundament: Fødder og ben.

Trænerne er Carina og Alexander, på skift. to bevægelsesentusiaster (/-nørder, om man vil) fra Paul Petersens idrætsinstitut: “Vi elsker at forsøge os med nye bevægelser og ny sport for hele tiden, for at udvikle vores egne måder at bevæge os på og ikke mindst forstå bevægelse og træning. Vores træninger henter derfor inspiration fra en bred vifte af sport og bevægelse i alt fra parkour, dans, fodbold, springgymnastik, trampolin, triathlon m.fl.”

Pris: 50 kr.
Lokale: ‘Klubben’ på 1. sal

Kom lidt før vi starter så du kan nå at betale nede i baren, eller køb et 10-turs klippekort til 500 kr. som også kan bruges til alle Absalons andre bevægelseshold.

Vi glæder os til at lege os stærke og smidige sammen
Bedste hilsener Carina & Alexander & Absalon

SØNDAGS YOGA CHILL
Mar 26 @ 10:15 – 11:30
SØNDAGS YOGA CHILL

Hver søndag kl. 10.15-11.30 er der Yoga Chill i Absalon. En “helt almindelig” yogatime, som er forskellig fra gang til gang.

 

Kom som du er – med dine tømmemænd eller med alle dine friske ambitioner. Vores søndage vil være en blanding af forskellig slags yoga. Det kan fx være vinyasa, back to basics, Queen Bee yoga, håndstandsyoga, hipsteryoga eller danseyoga.

 

Det vil være vores faste undervisere, der på skift laver en særlig time, hvor der er ekstra god tid, og som er planlagt, så alle kan være med – uanset om du er helt ny til yoga eller er en gammel haj. Fælles for dem alle er, at det er YOGA – altså stræk, styrke, smidighed og afspænding.

 

Pris: 50 kr.

 

Du kan enten betale fra gang til gang. Eller du kan købe et 10-turs-kort til 500 kr. Så slipper du for morgenmadskøen i baren. Kortet kan bruges til alle Absalons bevægelseshold og bevægelsesevents. Der er ingen udløbsdato på kortet.

 

Der er ingen tilmelding. Du dukker blot op lidt før holdet starter. Vi har et par måtter til låns, men tag gerne din egen med, hvis du har en.

 

Vi glæder os til at starte søndagen med jer!

 

Bedste hilsner

Team Absalon