VÆREN & VIN #3 – LYKKE

VÆREN & VIN #3 - LYKKE

When:
19. January 2018 @ 19:30 – 21:30 Europe/Copenhagen Timezone
2018-01-19T19:30:00+01:00
2018-01-19T21:30:00+01:00
Cost:
50

“Hey, hvad er lykke?”

Et af de mest fundamentale spørgsmål i den filosofiske tradition (og hele den menneskelige eksistens) er spørgsmålet om lykke. Det er en diskussion mange forskellige filosoffer har bakset med i århundreder, og der lader til at være et utal af forskellige svar på, hvad lykken er, og hvordan vi opnår den. Ikke desto mindre vil vi i fællesskab forsøge at komme nærmere en klar forståelse af fænomenet, når vi fredag den 19. januar åbner dørene til tredje udgave af Væren & Vin i Absalon.

Mange spørgsmål opstår. Hvad vil det egentlig sige at være lykkelig? Finder vi lykken i rare og behagelige sanselige oplevelser, som tilfredsstiller os? Bliver vi lykkelige, når vi får det job, den bil, den kæreste vi har arbejdet så hårdt for at få? Eller er det muligt at finde lykken i sig selv? Kan den overhovedet findes?

Pyh.

Heldigvis har en god håndfuld filosoffer skrevet deres tanker ned om dette fænomen, så vi kan blive hjulpet lidt på vej. Aristoteles og Platon gav deres bud. Stoikere som Epictetus og Marcus Aurelius gav deres. Også Bentham, Kierkegaard, Nietzsche, Schopenhauer og Camus melder sig. Vi vil prøve at se, om ikke vi kan komme frem til nogle af de samme betragtninger, som de gjorde, og forhåbentlig blive lidt klogere på den der lykke.

PRIS: 50 kr. Et glas vin inkluderet i prisen. Der er begrænsede antal pladser, så hvis du vil sikre dig en billet, så køb her. Overskydende billetter sælges i baren.
HVOR: Tårnværelset på 3. sal

Vi glæder os rigtig meget til at se jer!

Kærlig hilsen
Nicolai, Søren og Absalon

Hvad er Væren & Vin?
Heidegger skrev Væren & Tid. Sartre skrev Væren & Intet. Nu kommer Væren & Vin. Et uformelt filosofisk samtalearrangement, som tager udgangspunkt i, at alle kan filosofere. Vi vil i fællesskab være nysgerrige i et forsøg på at opnå større forståelse for fænomener, som alle mennesker kan relatere til. Vi springer de tungeste teoretiske mellemled over, tilføjer noget sjov og tager udgangspunkt i egne erfaringer. Alt imens vi drikker en masse god vin, selvfølgelig.

______________________________________________________

Væren & Vin er en del af AHA! i Absalon.

AHA! er en platform for nysgerrighed, forundring, kreativitet og eksperimentering. AHA! er den udefinerbare størrelse, som er svær at blive klog på, men samtidig gør dig klogere. AHA! kan udvide, udfordre eller berige dit perspektiv på verden. Du kan opleve AHA! gennem workshops og hold i Absalon.

Find AHA!-aktiviteter på absaloncph.dk og facebooksiden Absalon.

Se hele kalenderen

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.