AHA! VÆREN & VIN #7 – VÆREN

AHA! VÆREN & VIN #7 - VÆREN

When:
16. May 2018 @ 18:30 – 21:30 Europe/Copenhagen Timezone
2018-05-16T18:30:00+02:00
2018-05-16T21:30:00+02:00
Cost:
50

Hey, hvad er væren?

 

Vi er alle sammen helt bekendte med alle de sproglige bøjninger af ordet “at være”. Vi er helt fortrolige med at vi var, er og kommer til at være på alle mulige forskellige måder igennem vores liv.

 

Eller er vi? Ifølge Martin Heidegger er det ikke helt tilfældet. Den tyske filosof havde en ambitiøs mission om at rive den filosofiske tradition fra hinanden ved at vende tilbage til det, han mente var det meste fundamentale spørgsmål overhovedet: Hvad vil det sige at være til? Også Søren Kierkegaard og Jean Paul Sartre har vigtige stemmer i spørgsmålet om, hvad det vil sige at være.

 

Til denne sæsons næstsidste udgave af Væren & Vin skal vi altså snakke om væren som sådan. Men det bliver også en slags opsamling af de tidligere arrangementer, netop fordi fænomener som kærlighed, tid, lykke, arbejde og mening er tæt forbundet med vores oplevelse af at være til stede i verden.

 

PRIS: 50 kr. Et glas vin inkluderet i prisen. Der er begrænsede antal pladser, så hvis du vil sikre dig en billet, så køb her. Overskydende billetter sælges i baren.
HVOR: Tårnværelset på 3. sal

 

Vi glæder os rigtig meget til at se jer!

 

Kærlig hilsen
Nicolai, Søren og Absalon

 

Hvad er Væren & Vin?
Heidegger skrev Væren & Tid. Sartre skrev Væren & Intet. Nu kommer Væren & Vin. Et uformelt filosofisk samtalearrangement, som tager udgangspunkt i, at alle kan filosofere. Vi vil i fællesskab være nysgerrige i et forsøg på at opnå større forståelse for fænomener, som alle mennesker kan relatere til. Vi springer de tungeste teoretiske mellemled over, tilføjer noget sjov og tager udgangspunkt i egne erfaringer. Alt imens vi drikker en masse god vin, selvfølgelig.

______________________________________________________

Væren & Vin er en del af AHA! i Absalon.

AHA! er en platform for nysgerrighed, forundring, kreativitet og eksperimentering. AHA! er den udefinerbare størrelse, som er svær at blive klog på, men samtidig gør dig klogere. AHA! kan udvide, udfordre eller berige dit perspektiv på verden. Du kan opleve AHA! gennem workshops og hold i Absalon.

Se hele kalenderen

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.