AHA! ABLETON I ABSALON (INTRO)

AHA! ABLETON I ABSALON (INTRO)

When:
3. February 2018 @ 10:00 – 12:00 Europe/Copenhagen Timezone
2018-02-03T10:00:00+01:00
2018-02-03T12:00:00+01:00

Ableton i Absalon er for alle, der vil eksperimentere med deres egen musik i selskab med andre. Vi sparrer, leger, udvikler og lærer sammen noget nyt.

Alle uanset niveau kan deltage i denne workshoprække hveranden tirsdag over 12 uger.

Vil du have en intro til programmet, så kom til en introduktion lørdag den 3. februar kl 10-12.

PRIS
Du køber billet til hele forløbet. 500 kr for 6 gange
INTRO købes seperat og koster 100 kr.
Billetter til forløb og intro (seperat) købes via Billetto-link: her.

PRAKTISK
● Foregår i Absalons Tårnværelse på 3. sal.
● Sprog: Dansk
● Medbring egen computer med Ableton og hørebøffer.
● Som begynder kan du finde en prøveversion af Ableton her, og du har måske allerede snust til softwaren gennem YouTube-videoer (ellers start her).

TEMAER
Vi har lavet et forløb af 6 gange med 6 forskellige temaer. Og du kan være med til at præge indholdet. Du skal blot skrive det her eller tage det med til aftnen.

INTRO (seperat fra forløb):
3/2 kl. 10–12: Intro for begyndere. Ableton gennemgås, genvejstaster bliver vist/fortalt, små produktioner bliver vist, MIDI, record, exportere, lyd-indstillinger samt info om, hvor man kan finde mere viden (fora, videoer, bøger mm.)

Workshop 1:
6/2 kl. 20 -22.30: Musikteori og komposition.
Har du styr på beats, skalaer og akkorder? Hvordan sikrer du, at din bas og vokal hænger sammen med dine akkorder? Kom med dine tips eller bliv klogere på andres erfaringer. Sammen ser vi en video, og bruger en af ableton’s nye tilføjelser, der gør os alle klogere og giver os en opgave til aftenen. (+ lille hjemmeopgave)

Workshop 2
20/2 kl. 20 -22.30: Sample Night.
Kort gennemgang af brugen af samples med f.eks. Sampler/Simpler (muligheder, fremgangsmåder). Tovholder og deltageren har medbragt en sample/et stykke musik på max 30 sek., som ryger i en pulje. Alle deltagere trækker en sample og laver et projekt, hvori samplen indgår. (+ lille hjemmeopgave)

Workshop 3
6/3 kl. 20 -22.30: Feedback Night. Alle, der har lyst, får lov til at spille 2 min af et egetproduceret track. Herefter 5 min. feedback fra alle deltagere. Fri leg med mulighed for sparring og mere feedback.
(+ lille hjemmeopgave)

Workshop 4
20/3 kl. 20 -22.30: Hardware Night. Push, Maschine og andre eksterne controllere til Ableton. Tovholder eller en/flere deltagere medbringer et stykke hardware, som demonstreres. Vi snakker fordele og ulemper. Fri leg med mulighed for sparring og feedback. (+ lille hjemmeopgave)

Workshop 5
3/4 kl. 20 -22.30: Mixing og effekter
Få mere ud af dit track med effekter, bedre EQing, brug kompressor og limiter etc.
Intro til Abletons standardeffekter. Hvad er deres funktion, Hvordan bruges de og hvorfor. Hvad er dine erfaringer? Inkl. Fri leg/arbejde på egne produktioner samt mulighed for sparring/feedback fra meddeltagere. (+ lille hjemmeopgave)

Workshop 6:
17/4 kl. 20 -22.30: God mastering hver gang. Hvad betyder mixing for mastering? Findes den sikre masteringmetode? Kan du bruge E- sheets? Hvilke plug-ins er bedst? Hvordan får du skabt den bedste lyd? Fri leg med mulighed for sparring og feedback. DIY Mastering med basale værktøjer. (+ lille hjemmeopgave)

AFSLUTNINGSFEST den 27. april!
Du får mulighed for at spille nogle af dine tracks til fest i Salen!

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Forløbet er en del af AHA! i Absalon.

AHA! er en platform for nysgerrighed, forundring, kreativitet og eksperimentering. AHA! er den udefinerbare størrelse, som er svær at blive klog på, men samtidig gør dig klogere. AHA! kan udvide, udfordre eller berige dit perspektiv på verden. Du kan opleve AHA! gennem workshops og hold i Absalon.

Se hele kalenderen

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.